Dora, melcul și cheliosul

-Ești o artifică, o pirățică fără frică, o alambică-zambilică! se încurajă Dora în fața oglinzii din baie, frământându-și sânii și sperând ca de data asta să nu-i poată cuprinde cu mânuțele ei mici și reci, să rămână din ei măcar un peticel neacoperit de piele fină și albă. Era o prostie și Dora o știa prea bine, dar mai știa și că, indiferent de mărime, sânii au un câmp magnetic extrem de puternic, care atrage de toate, mâini de mecanic sau de pianist, limbi în diverse combinații de roz și alburiu bubos, buze subțiri sau groase, frișcă, gheață și pule mucioase. Tot așa cum mintea ei atrăgea cuvinte puternice, gata să i-o spargă în miliarde de firimituri sclipitoare, dacă le-ar fi lăsat să o izbească în punctul cel mai sensibil și cel mai bine protejat. Nu se întâmpla niciodată, nu avea să se întâmple nici acum. Totul era pregătit, făcuse gargară, spălase podelele, schimbase așternutul și trăsese puțină șampanie pe nas, cât să-i strălucească dinții în semiîntuneric, ademenitori precum comorile de sub curul dragonilor fioroși, cu scăpărici și solzi ascuțiți.

Soneria făcu deodată țâr-țârr-țârrr și Dora fugi să deschidă. De o sută unșpe zile, de când nu mai ieșise din casă, cea mai mare plăcere rămăsese să deschidă ușa și să tragă în piept aerul de pe palier, încărcat de mirosuri complexe, din care cel mai ușor distingea fasolea și arsura de tigaie.

-Ți-am adus vin.

-Mulțumesc, răspunse Dora cu o reverență politicoasă.

Îl rugă pe chelios să destupe sticla, ea pregăti repede două pahare și o luă înainte, spre dormitor, țopăind cu tălpile goale pe gresia rece. Și asta, cu țopăitul, îi plăcea destul de mult, aproape la fel de mult pe cât îi plăcea să adulmece noua pereche de coaie care atârna deasupra ei. Câteodată încerca să-i zăngăne cu lăbuța, dar clopoțeii păroși și ridați nu scoteau niciun sunet, așa că se plictisea repede și începea să se joace cu coloana de carne care se umfla întruna, până când trebuia să admită că are gura prea mică. Se obișnuise cu toate, și cu sânii mici, și cu gura mică, și cu tăcerile în care se afunda grea de egoism, și cu robinetul care picura, și cu palmele pe care le îndura scurgându-și furia direct în pizdă, și cu degetele încleștate în jurul gâtului. E bine să te obișnuiești cu unele chestii, ca să caști ochii cu sinceritate și surpriză în fața altora. Cu cât sunt mai dure chestiile cu care te obișnuiești, cu atât mai inocentă te găsesc celelalte. Așa se gândea Dora, nu zic că e musai adevărat, dar în cazul ei… mergea.

-Știi ceva de copilul ghemuit pe motocicleta aia? o întrebă tipul chelios, uitându-se cu ciudă la pletele ei lungi, negre și destul de lucioase.

-Ha? făcu Dora, chinuindu-se să bea niște vin și să-și șteargă sperma din ochi în același timp.

-Era un copil pe motocicleta din fața blocului, dormea chircit ca dracu’, pe frigul ăsta. Ce pula mea e cu el? Al cui e?

-Nu-ș, coaie, despre ce vorbești. Nu e niciun copil pe motocicletă. Ultima dată când m-am uitat, era un melc.

Cheliosul horcăi neîncrezător.

-Melc, iarna? Ești beată?

Dora îl fulgeră cu privirea ochiului nepângărit și-l lovi în coapsă.

-N-ai pic de imaginație.

-Rahat. Nu-s nebun! Era un copil care dormea ghemuit pe motocicleta aia din fața blocului, știu ce-am văzut! se enervă cheliosul, repezindu-se la fereastră.

-Nu se vede de-acolo, îl potoli Dora, apoi, amintindu-și ceva, se duse lângă el și-l apucă de părul dintre buci. Tot ce pot să-ți spun e că acum o sută unșpe zile era un melc pe șa, un melc mare și frumos, cu cochilia spiralată, în nuanțe de roz somon, nude și cafeniu. Avea niște ochi superbi, cu gene lungi. Poate d-asta ai crezut că e un copil, din cauza ochilor.

Imediat ce Dora spuse asta, se întâmplară două lucruri.

Cheliosul avu o erecție puternică, atât de puternică încât Dora se trezi proiectată în peretele opus. Dădu din picioare ca o musculiță câteva secunde, apoi visă puțin, se făcea că-și luase picioarele la spinare într-o cochilie, alerga și nu se mai termina alergatul, pentru că treaba cu spirala e destul de dubioasă, ai impresia că te-nvârți în cerc, dar ajungi tot mai departe, tot mai departe, așa, fără să-ți dai seama. D-aia e bine să ții cont de melci când îi vezi pe trotuar, după ploaie, să-i ocolești cu grijă, pentru că ei au cochilia aia șmecheră, cu subînțelesuri, care te duce și îi duce  departe.

Al doilea lucru fu că robinetul care picura, în bucătărie, se opri din picurat. Așa, din senin. Se mai întâmplă și din astea.

Și, dacă e să fiu sinceră până la capăt, să știți că s-a mai întâmplat un lucru, dar puțin mai târziu, când cheliosul a ieșit din bloc, aranjându-și pula pe stânga, și s-a îndreptat hotărât spre motocicletă. Pe șa era un melc, într-adevăr, dar nu un melc oarecare. Ci unul cu niște ochi mari de tot și verzi de tot, cu gene peste tot, îi înconjurau din toate părțile, niște gene mătăsoase și lungi.

-Ce mare te-ai făcut, era să zic că ești un copil, fir-ai tu să fii de melc! zise glumeț cheliosul și-i trosni o palmă pe cochilie de-l dădu de-a dura până-n grădina blocului.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Sorin spune:

  Este Dora escortă?
  Este cheliosul bătrân?
  Este puli sau pule?

  1. rockozaur spune:

   Nu, nu și verifică dicționarul.

   1. Sorin spune:

    … upsi … şi eu care voiam să fie o chestie haioasă 😀

    1. rockozaur spune:

     pune și matale smaili feis când e de glumă, că după ce ovulez iau cam multe-n serios 😀

     1. Sorin spune:

      mrrr

 2. Hercule Horny spune:

  Când e prins melcu’ în scoică
  Mamă, aia Perestroikă!
  Şi când te-ncolăceşte-o roakă
  Te stoarce de tot, neneacă… 🙂

Aș putea să tac sau să zic:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s