Cărți de-a moaca

Aș vrea să încep cu un text din ăla care sugerează că-s fată gospodină, de genul Îmi făceam zilele trecute ordine prin bibliotecă și am dat peste…, dar nu-mi place să mint ca ordinara. Bre, am niște cărți pe care nu le-am citit și nu le voi citi vreodată, cărți care zac pe rafturile mele, bombănind, înjurându-mă și contemplând varianta sinuciderii, ori eu nu vreau să le am pe conștiință, că după aia mă zvârcolesc în somn, fac cearceaful cocoloș și-mi presează aiurea pe chakre, poate mor, dracului, ca proasta. Așa că declanșez operațiunea Cărți de-a moaca.

După cum zice și numele operațiunii, o să dau cărți de-a moaca, la intervale neregulate de timp. Ce trebuie să știți înainte să vă băgați la treaba asta, dacă vă face cu ochiul ceva, e că NU trimit prin poștă, că mi-e lene. În schimb, o să mă văd cu persoana sau personul în cauză la orice stație de metrou din intervalul Piața Victoriei-Piața Sudului, ca să-i pun cartea-n brațe și să mă asigur că o să se poarte frumos cu dânsa.

În prințip, o să pun acilea niște poze porno  cu mine cărțile respective, o să vă zic două-trei cuvinte despre ele, o să pun o întrebare cu schepsis și o să câștige răspunsul de-mi va plăcea mie cel mai mult. Play nice and respect my authorithaaaaaa.

Prima carte de-a moaca e Alchemy and Mysticism, de Alexander Roob, un compendiu delicios publicat de editura nemțească Taschen în 2006. E drept că nu e tocmai o carte de citit, ci de contemplat, de mângâiat și de prețuit. Cuprinde ilustrații și explicații pentru tradiția alchimiei, din perioada medievală până la William Blake. Vedeți mai multe păreri acilea.

Am cumpărat-o din Cărturești acum vreo… pff, 9 ani? Cam așa. Eram în perioada ocultă, făceam vrăji și mă plimbam prin planul astral, dar m-am certat cu unii pe-acolo și nu m-au mai lăsat să intru, în fine. Prostii din astea de vrăjitori pârliți. Cartea e intactă, numai că mi s-a luat oja de pe o unghie, nu mai știu care, și pe o pagină, la introducere, apar două dungulițe bordeaux. Nu-i grav.

Bun, întrebarea de țâșpe puncte:

Să zicem că e sâmbătă seara, ai puteri magice și vrei să dai o petrecere. Ce creaturi fermecate inviți la super-mega-fantasticul tău party? 

Carevasăzică, dacă vreți cartea Alchemy &Mysticism, răspundeți aici, pe blog, până pe 17 februarie 2017, ora 23:59, eu aleg după poftă un răspuns, ăl mai cu moț, evident, vorbesc cu persoana/personul, stabilim stația de metrou unde facem actul de predare-primire, și aia e.

Dacă nu vrea nimeni cartea, nu-i bai. Poate o s-o citesc odată și-odată… Poate nu. Iar o carte necitită e ca o femeie nefutută, adică tristă, ciufută și periculoasă.

 

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. xiron xin spune:

  Da dă ce să vrea nime să ciutească tomul? Ce, să nu mai ajungă la meaga-party creaturile fermecate și s-ajungă-n locu’ lor numa jegurile-alea de creaturi fermecătoare din „de jur-împrejur să le-njur în juru nostru”!?!
  Băăăăă! Vă sparg! Ia puneț muna și spuneț ce criaturi fermecate-aduceț!!!
  ( io orcum nam cum s-aduc pen c-au zis ăia de de la ușile mega-party-urilor că-s io dăstul dă fermecat ș-așa)

  1. rockozaur spune:

   nu vor bre, că nu-i carte de scriitoriu contimporan de young adult 😀 dacă n-o vrea nimeni ți-o dau lu’ matale, că te știu cu capu’

 2. Sorin spune:

  pe cartea asta o las nefe.
  pen.ca nu mai am timp de alchimii, magii si alte mistichii.
  da’ m.as vedea cu tine in orice statie.
  pen.ca mai apoi sa ma dau grande ca am vrumvrum cu autograf (… de AUTOR adica, sa fim precisi!).
  asa cum ma dau grande ca am avut prilej de beri cu baietii astia:
  www youtube com/watch?v=G6Beu4sOjEk

 3. Pe bunica ielelor. Că am așa o presimțire că-i damă bună, vopsită mov și se pregătește de proteste.

  1. rockozaur spune:

   Mam’mare să fie atunci! 🙂 Cartea-i a ta, congrats! PM me pe feisbuci (@rockozaur), te rog, ca să vedem unde și când semnăm procesul verbal de predare-primire.

   1. Mulțam fain frumos!
    Dar cum te găsesc pe feisbuci?

 4. Vartejaru spune:

  Eu aș invita un satir (ca face cât 5 bărbați), nouă muze (că o ard cuminte și din 9 poate-poate una să se destrăbăleze), trei sirene (partea superioară are skills mișto), un djinn arab care să îndeplinească dorințe la bufet și pentru divertisment, o maimuță care zice bancuri și un politician care zice adevărul.

Aș putea să tac sau să zic:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s