Fata sîsîită și vrăjitorul HașeR

A fost odată ca niciodată o fată sîsîită cu cosițe blonde căreia îi plăcea mai mult decât orice altceva să spună te iubesssc. Nu era nici prințesă, nici porcăreasă, nu era nici fată de babă și moș nici ileană cosînzeană, fata despre care este vorba în poveste lucra în construcții, mai exact construia roboți din cutii goale de bere. Ei, și pentru că trebuia să bea toate berile necesare muncii ei, sîsîita era mereu amețită și credea că toată lumea e bună, că pisicile nu lasă păr pe canapea, că acadelele nu strică dinții, că declarațiile de amor nu au efecte negative și că roboții ei din doze de bere sunt culmea.

Într-o zi a venit la firma ei de construcții un tip care avea nevoie de un job, iar sîsîita, fată bună și amețită, l-a angajat ca băutor de bere. În felul ăsta ea credea că va crește productivitatea firmei și va construi mai mulți roboți din cutiile goale. În prima zi de lucru i-a arătat tipului ce trebuie să facă, așa că au băut împreună vreo 16 beri. Cum era de așteptat, i-a zis de multe ori te iubesssc, încolăcindu-se șerpește pe el, chicotind și inventând noi modele de roboți. Cât era ziua de lungă fata sîsîită și tipul beau bere iar ea îi spunea după fiecare cutie te iubessssc, îmbinînd apoi cutia goală într-un braț robotic sau într-un picior sau pe undeva prin robot. După o vreme tipul a început să-și tuflească de frunte cutiile goale de bere. Atunci fata sîsîită s-a supărat rău de tot, foc și pară, a tunat și-a fulgerat, a făcut rapoarte peste rapoarte și pie-chart-uri în care îi arăta tipului că le scade productivitatea dacă el irosește așa bunătate de materie primă. Degeaba, tipul era bătut în cap iar tuflirea cutiilor îi înrăutățea starea.

Fata sîsîită era într-o mare dilemă. Îi spusese tipului de atâtea ori te iubesssc încât acum nu putea să-l concedieze cu un șut în cur. În același timp firma ei de roboți se apropia vertiginos de faliment. Cum nu știa ce să facă a apelat la vrăjitorul HașeR și i-a plâns pe umăr. Cum să fac să-l dau afară p-ăsta fără să mă dea în judecată? suspina fata în urechea vrăjitorului de-i sărea cămașa de pe dânsa. Vrăjitorul Hașer a certat-o cât a certat-o că a făcut prostia să spună de atâtea ori te iubessssc, apoi a iertat-o și au ținut ședință toți trei, el, fata și tipul.

În timpul ședinței, tipul a dovedit numai rea voință. Rîgîia și scuipa peste rapoarte, zburătăcea propulsat de pîrțuri din bec în bec, se făcea la ochi cu cariocile și refuza îndărătnic să-și schimbe atitudinea într-una proactivă și orientată către clienți. Sastisit de comportamentul tipului, vrăjitorul HașeR i-a rulat contractul individual de muncă, transformîndu-l într-o baghetă magică și a-nceput să șfichiuie aerul în onduleuri amenințătoare. Și cum se uita tipul oarecum atent la vrăjitor, ăsta i-a desfăcut contractul cu o mișcare de efect, aruncîndu-se el însuși într-o crăcănare care se mai cheamă și sfoară. Bag seama că vrăjitorul făcuse niscai cursuri prin străinătate, că altfel i-ar fi dat tipului cu bagheta-n cap șuierînd o vrajă, ceva gen PlecatusÎnvîrtindus sau Dutenpizdamătii. Mă rog, tipul s-a evaporat în stilul clasic și fata sîsîită aruncat cît colo toate rapoartele, fericită nevoie mare. L-a servit pe vrăjitor cu o doză de bere, desfăcînd una și pentru ea, au ciocnit și s-au pus pe construit roboți, pe care i-or mai fi construind și astăzi dacă n-or fi murit de ciroză.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aşa pățesc toți corporstiştii aştia noi cu viziuni avangardiste despre jobul lor. Sunt dați afară fără drept de apel pt că îndrăznesc să interpreteze fişa postului. Eu tin cu tufleanu’. HR must die!

 2. boemul spune:

  vreau io jobul! câtă vreme e bere destulă, pot trece peste faptul că tipa e blondă. promit că nu storcesc cutiile! o să râgâi, dar doar atât :))

  1. bă, dacă rîgîi din suflet, cu pasiune si dedicaţie,vorbesc io cu HaseR. si vin să-ti fac instructajul ăla cu protecţia muncii.

 3. iczs spune:

  Ce final trist, asteptam sa se termine „si au baut fericiti pana la adânci batraneti”

  1. pai asa au facut, numa ca i-a apucat ciroza la batrinete

Aș putea să tac sau să zic:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s